Tavaly 21 százalékkal, 4,17 milliárd forintra nőtt a Szállás.hu online szállásfoglaló oldal árbevétele az előző évhez képest, a vendégéjszaka-foglalások száma pedig meghaladta az egymilliót - közölte a cég az MTI-vel. 

     Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője a közleményben kifejtette, hogy a cég tavaly aktívvá vált a környező országokban is. Év elején vásárolták fel lengyel vetélytársukat, amely azóta már technológiai és szervezeti értelemben is a részükké vált. Idesorolta még a Travelminit International SRL-ben szerzett tulajdonrészt is, amelynek révén a középtávú cél a piacvezető pozíció megszerzése Romániában. A Travelminit tavaly duplázott: bevétele átlépte a 200 millió forintot, miközben az egyik legnagyobb üdülésicsekk-elfogadó is lett. 

    Hozzátette, hogy a dinamikus külföldi terjeszkedés 2019-ben is cél, a Szallas.hu idén Romániában megháromszorozná forgalmát. A vállalat Lengyelországban is intenzív bővülésre számít a 2018 szeptemberében sikeresen zárult akvizíció eredményeként, Horvátországban pedig 30 százalékos növekedés a cél.
    Közölték, magyarországi és külföldi alkalmazottaiknak száma tavaly 107-ről 127-re nőtt, Kolozsváron a Travelminit létszáma pedig elérte a 35-öt. 
    A cég Magyarországon kínált szálláshelyeinek száma tavaly átlépte a tízezret, míg nemzetközi szinten már közel 470 ezer egyedi ajánlat érhető el. 
    A Szallas.hu előrejelzése szerint idén további növekedés várható a belföldi turizmusban, amelyet az egyre intenzívebb turisztikai fejlesztések, így például a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program is támogatnak.
    Az előfoglalási adatok azt mutatják, hogy egyre tudatosabbak a magyarok, ha utazásról van szó: átlagosan már akár 130 nappal előre lefoglalják a szállásukat, és ezt egyre többször okostelefon segítségével teszik meg - írták.