Ötből öt magyar paprika termék szerzett csillagot az Egyesült Királyságban megrendezett Great Taste Awards ételkóstoló versenyen, amit az élelmiszerek Oscar-díjának is neveznek.

Két csillagot ér a zsűri szerint a csípős Rubin Fűszerpaprika Magolaj, mely 100%-ban a fűszerpaprika magjából préselt étkezési olaj. Különlegessége a gyönyörű, mélyvörös színe, melyet a préseléskor a magok közé kerülő apró paprikahús darabok festenek meg. Az értékelés szerint nem csak a színe, de a paprika íze és aromája is lenyűgözte a kóstolókat.

Szintén két csillaggal gazdagodott a csípős Rubin Szegedi Paprika. A zsűrit az őrlemény színe, textúrája és gyümölcsös íze, illata fogta meg leginkább a kellemes és hosszan kibontakozó csípősség mellett.

Egy csillagot védett meg a tavaly is nyertes Rubin Füstölt Paprika édes változata. A kritikusok azt értékelik benne a leginkább, hogy a valódi füstös íz és a paprika aromája tökéletes összhangban van.

Új befutóként pedig szintén egy-egy csillagot szereztek a Rubin Fűszerpaprika Magolaj és Szegedi Paprika édes változatai.

A Rubin tavaly nevezett először termékeket a rangos versenyre, ahol három termékkel jutottak el a csillagokig. Idén minden nevezett terméknek kitüntetést szavazott az ételkritikusokból, séfekből, étterem-tulajdonosokból álló rangos zsűri. A versenyen összesen 12 772 termék indult több mint 100 országból. A nevezettek 1,6%-a kapott három csillagot, 10%-a kettőt és 26%-a egyet.

Nagy kihívás a fűszereknek egy vaktesztes ételkóstoló versenyen való helytállás, ahol többek között olyan késztermékekkel küzd meg, mint a csokoládé vagy a granola.