San Francisco néven újfajta pizzatésztát vezetett be nemrég magyarországi éttermeiben is a Pizza Hut. Különlegessége, hogy nagy múltú kézművesrecept alapján készül, az eredmény pedig egy ropogós és könnyed tészta, amely hamar a magyar pizzaimádók kedvencévé válhat.  

A pizza hatalmas népszerűségnek örvend az országban, amit az elmúlt években több, a piaci szereplők által indított felmérés is igazolt. A legtöbb magyar, ha felgyorsult hétköznapjain nincs ideje több órát egy étteremben tölteni, a pizzát választja ebédje vagy vacsorája fő fogásaként. A világ több táján egyre népszerűbbek a kézművesmódszerrel készült pizzák, mely trend az elmúlt években Magyarországra is begyűrűzött.

A hazánkban 1992 óta jelen lévő Pizza Hut nemzetközi hátterével a kezdetektől igyekezett megfelelni a változó piaci igényeknek. Ez a törekvés inspirálta a sikeres étteremláncot akkor is, amikor a kézművesvonalon haladva több mint két éve megkezdte új pizzatésztájának kifejlesztését.  Az új, kovásszal készülő tésztát 1849-ben San Franciscóban fedezte fel egy helyi pék, amelyet tekintettel az egyedi élesztőfajtára, 50 évig senki nem tudott utánozni. A méltán híres, természetes alapanyagokat és tésztakészítő módszereket használó kézművespékségek hagyományát követve a receptet a Pizza Hut nemzetközi fejlesztő csapata hozta Európába. A kiváló lisztből készülő, ropogós és könnyed végeredmény neve így a kezdetektől nem volt kétséges, hiszen az alkalmazott tökéletes recept a nagy múltú amerikai városból származik. A San Francisco tészta a korábbi, 1958 óta a Pizza Hut éttermek étlapjain szereplő tradicionális pizzatésztát váltja az elkövetkező időszakban világszerte az étteremlánc egységeiben.