A német a mexikói és a guatemalai csapat versenytáljai és tányérjai után a Széll Tamásék hústálja és vegán tányérja is felkerült a Bocuse d’Or Facebook-oldalára, és persze a negyedikként végzett csapatról készült fotó is látható.

A fotókon látható a magyar csapat munkája:

VEGÁN TÉMA

Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe

Menünkben fellelhető Tokaji bor, Tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba & paprika

„Gyökerek & Levelek alatt”

Grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma & tökmag

Cékla, gombák, sült fokhagyma & virágok roppanós levélkével

Sárgacékla & Hagymadzsem savanyított bodzával, Tokaji furmint, paprika & mustármag

Körte petrezselyem olajban konfitálva, petrezselyemszárral

Pirított póréhagyma, fekete bors & savanyított citrom

Roppanós „gyökér” & csicsókapüré

„Dió” & Gombazselé

Tokaji ecet gyöngyök & savanyított répák

Mártás

Petrezselyemkrém

Grillezett zellermártás dióval & magyar szarvasgomba

BRESSE- I CSIRKE & TENGER GYÜMÖLCSEI

Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe

Menünkben fellelhető Tokaji furmint & aszú, mangalica sonka & szalonna, tökmag, kacsamáj & paprika

”Magyar téli erdő”

Grillezett csirkecomb, szárny & belsőségek

Homár, fűszerek & erdei gombák

Csirkemell mozaik ropogós csirkebőrrel, csirkezsír & roppanós „tölgyfalevélkék”

Folyami rák paprikával, petrezselyem krém & homárhab

Köretek

Sárgacékla & hagymadzsem

savanyított gyökérzöldségekkel, Kisasszondi sajtmártás & magyar szarvasgomba

”Tartlet virág”

Marinált zöldborsó savanyított citrommal & mangalica sonka & csicsókapüré

Céklazselé meggyecettel, sült kacsamáj & zöldalma, mustár- és tökmag, sóskavirág

Mártás

Csirke jus grillezett csirkecombbal, Tokaji furmint & aszú, fekete bors, savanyított fenyő & barnított vaj