Kiemelt szálloda témák

Mozaik Lista

Budapesten és Balatonfüreden már alig lehet szállást találni júliusra.

Jelenleg a 2016-os pályázaton 16 szolgáltató - 13 szálláshely és 3 vendéglátóhely - érdemelte ki az elismerést, de a jelenlegi védjegyeket ősztől átvizsgálják, és a kor turisztikai igényeihez igazítják.

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 6,9, a belföldi vendégeké 4,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az összesen 2,42 millió vendégéjszaka 5,8 százalékkal haladta meg a tavaly májusit.

Idén már hetedik alkalommal díjazták a legjobb magyarországi üzleti szolgáltatókat, a Business Traveller Hungary magazin közönségszavazásán 10 kategóriában hirdettek nyerteseket szerdán Budapesten.

A Kisfaludy turisztikai fejlesztési programban vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni 2030-ig.

38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Idén az első negyedévben Olaszországra kerestek rá a legtöbben Magyarországról, ezt Spanyolország és Ausztria követte, a városok közül a magyarok London iránt érdeklődtek leginkább, amelyet Barcelona és Róma követ, a negyedik helyen Dubai áll - ismertette a legfrissebb magyarországi turisztikai trendeket a Google magyarországi üzletfejlesztési vezetője sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.

Jelentős januári bérrendezésről egyeztetett a Magyar Turisztikai Ügynökség az ágazati érdekképviseleti szervezetekkel.

Több mint 3 milliárd euróval javította a turizmus a fizetési mérleget 2016-ban, a külföldi látogatások száma 6,6 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Érkezik az új országárka.

Jól kezdte az évet a turizmus, elsősorban a külföldi vendégforgalom emelkedett, az ország tíz legjelentősebb küldőpiaca közül 8-nál növekedést regisztráltak - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a legfrissebb statisztikai adatokra reagálva az MTI-vel szerdán.

A külföldi vendégek száma 9,0, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 8,0 százalékkal (946 ezerre) emelkedett.

Spanyolország volt 2015-ben a legnépszerűbb ország a turisták körében az Európai Unióban - ez derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat 2015-re vonatkozó, kedden közzétett adataiból.

Népszerű szálloda témák

Mozaik Lista

Jelenleg a 2016-os pályázaton 16 szolgáltató - 13 szálláshely és 3 vendéglátóhely - érdemelte ki az elismerést, de a jelenlegi védjegyeket ősztől átvizsgálják, és a kor turisztikai igényeihez igazítják.

Budapesten és Balatonfüreden már alig lehet szállást találni júliusra.

Könnyid Lászlót választották meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnökének a szervezet soron kívüli tisztújító közgyűlésén, gasztronómiai társelnöknek Hamvas Zoltánt, általános alelnöknek Flesch Tamást - mondta Kovács István, a MSZÉSZ főtitkára.

A turizmus-vendéglátás területén tapasztalható szakemberhiány elsősorban a szakácsoknál és felszolgálóknál érezhető, a felsőfokú végzettséget igénylő munkaköröknél kevésbé, hiszen ezekbe a pozíciókba jellemzően a gyakornoki programokban részt vevő, jól teljesítő frissdiplomásokat veszik fel a cégek.