Tavalyhoz képest 20 százalékkal többen jelentkeztek a 2020-as világversenyre és 10 százalékkal emelkedett a női séfek aránya, amely jól mutatja az egyre növekvő érdeklődést a S.Pellegrino globális kezdeményezése iránt.

135 fiatal séf 12 régióból, 50 ország képviseletében egy lépéssel közelebb került a S.Pellegrino Young Chef 2020-as döntőjéhez. Több mint kétezernégyszázan pályáztak a világ minden tájáról, hogy részt vehessenek a globálisan elismert versenyen, amely a világ legjobb fiatal séfjét keresi. A döntősök között szerepel Koppány Levente is Magyarország képviseletében.

A fiatal versenyző jelenleg a Salon étterem sous chef-je. Minden egyes fiatal séf jelentkezését és elkészített egyedi ételét az ALMA, az Olasz Konyha Vezető Nemzetközi Oktatási és Képzési Központjának kulináris szakértői értékelték, akik a jelöltek kiválasztásáért felelnek. Az ALMA kiválasztási folyamata három kulcsfontosságú kritériumon alapult: technikai készségek, kreativitás és a személyes meggyőződés arról, hogy a gasztronómia átalakító ereje révén pozitív társadalmi változások érhetők el.

„Örömünkre szolgál, hogy egészen a kezdetektől együttműködhetünk a S.Pellegrino Young Chef versennyel. Minden alkalommal lenyűgöz minket a fiatal séfek hatalmas lelkesedése és ötleteik sokszínűsége - mondta Andrea Sinigaglia, az ALMA ügyvezető igazgatója. „Az idei versenyre 135 fiatal tehetséget választottunk ki, izgatottan várjuk hogyan teljesítenek először a helyi, majd a globális megmérettetésen. Minden résztvevőnek sok sikert kívánunk!”
Több mint 10 százalékra emelkedett a nők aránya a regisztrált jelentkezők körében – ezt a számot tovább kell növelni, de így is jól mutatja a S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi Magyarország forgalmaz – elkötelezettségét a nemek közötti egyensúly és az inkluzivitásra való törekvésben.

Idén augusztustól decemberig az egyes régiók jelöltjei – köztük Koppány Levente is – 12 regionális megmérettetésen versenyeznek majd. Mindegyik régióban független sztárséfekből álló zsűri bírálja el a pályázók egyedi fogásait, és választja ki a regionális győzteseket a meghirdetett négy kategóriában. Ennek a zsűrinek a tagja Palágyi Eszter is, aki a Michelin-csillagos Costes étterem séfje.


2019. december végére lezárul a négy kategóriában továbbjutó fiatal séfek kiválasztása, ők vehetnek majd részt a 2020 júniusában tartott döntőben. A következő hónapokban minden döntőst egy mentor séf segít majd az egyedi fogások tökéletesítésében és a nemzetközi döntőre való felkészülésben.