A Balatoni Kör gasztrotérképével együtt jelent meg a Balaton környékének legjobb éttermeit, borászatait, cukrászdáit, strandbüféit és piacait összegyűjtő Magyar Konyha 2018 gasztrokalauz.

A Magyar Konyha magazin először hat éve adta ki balatoni gasztrokalauzát azzal a céllal, hogy tudatosítsa: a tömegétkeztetés "lehangoló zsákutcái" mellett vannak minőségi vendéglátóhelyek is a Balatonon - idézte fel az idei kiadvány szerdai budapesti bemutatóján a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

Lévai Anikó hozzátette: a magazin munkatársai azóta járják a tó környékét, nemcsak éttermeket keresve, hiszen a minőség akár a legegyszerűbb halsütödékben is megjelenhet.

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke emlékeztetett: szakmai szervezetük négy évvel ezelőtt jött létre, hogy a környék legmagasabb színvonalú éttermeit, borászatait, bisztróit fogja össze. A Balatoni Kör célja megváltoztatni a régióról, a balatoni vendéglátásról a fejekben élő képet - hangsúlyozta Laposa Bence, hozzátéve: ezt szolgálja a 100 ezer példányban, idén először kiadott gasztrotérképük is, amely a szervezet jelenlegi 41 tagját mutatja be.