Az Országos Étterem Hét már 8. éve kerül megrendezésre a gasztronómiát kedvelők számára. A 3.300 forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat idén tavasszal március 5-11. között kóstolhatják meg a vendégek. A résztvevő éttermekbe már elindult az asztalfoglalás, kizárólag online a www.etteremhet.hu weboldalon keresztül.

Magyarország első Michelin-csillagos étterme ismét a legjobb lett az étteremkalauzban – derült ki a díjátadó gálán. Idén újdonság, hogy először cukrászdákat is pontoztak és a legjobbak listáját 10+2 szereplőse bővítették.

Vendégkonyhák és -séfek ételei is megízlelhetők lesznek a Hold utcai Belvárosi Piac Töltött Hold Gasztrovíkendjén, melynek során farsang utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig a piac saját éttermei és termelői is hosszított nyitva tartással készülnek.

A Kistücsök séfhelyettese utazhat Torinóba a verseny európai selejtezőjére. Ő  Molnár Gábor mellett commis-ként Lyont is megjárta, de most versenyzőként a Balaton és Magyarország ízeit kívánja előtérbe helyezni.

Ünnepélyesen megnyitotta Grezsa István kormánybiztos szerdán Beregszászon a VI. Magyar Konyha Hete rendezvényt, amelynek keretében február 8. és 11. között Kárpátalján közel 25, túlnyomórészt magyar étterem kedvezményes áron kínálja ételeit a vendégeknek.

Az élelmiszer-és vendéglátóipari szakkiállításon, a Sirhán szerdán összegyűjtötték a szakácsok a csütörtöki versenyre az összetevőket. A meglepetés a metélőhagyma és a zöldborsó lett. Nálunk elolvashat mindent,amit a Bocuse d'Orról érdemes tudni.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner