Tavaly szeptember óta hatályos az a minisztériumi rendelet, amelyben szabályozzák a konyhai részlegvezető képzését. Ha lenne olyan iskola, amely tudná vállalni a komoly feltételeket, és a finanszírozási hátterét is biztosítani lehetne, akkor a mesterségükben továbblépni akaró szakácsok Magyarországon is találhatnának olyan oktatást, ahol valódi mesterszintre fejleszthetnék a tudásukat.

A Babel Budapest konyhafőnöke, Lőrincz György nyerte az Év séfjének járó elismerést, amelyet a Gault & Millau Magyarország 2016 étterem- és borkalauz sajtóbemutatóján adtak át. Az elsősorban  magyar-regionális jellegű konyhájáról ismert fine dining étterem emellett magasabb szintre lépett a nemzetközi étteremminősítési rendszer ranglétráján is, így a hazai mezőnyben a második legnagyobb elért pontszám birtokosa lett.

A vendéglátásban és az idegenforgalomban az utóbbi években ugyancsak elmaradtak a bérek az országos átlagtól, így a turisztikai ügynökség vezetője szerint az ágazatban meg kellene ezeket kétszerezni jövőre, ennek azonban jelenleg több korlátja is van. A munkaadói és a munkavállalói oldal képviselőit is arról kérdeztük, hogyan lehetne megvalósítani a tervet.

Széll Tamás, a budapesti Onyx étterem séfje nyerte csütörtökön a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny Budapesten megrendezett magyarországi döntőjét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy az országot képviselje az európai kontinensdöntőn május 10-11-én, szintén Budapesten.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner