SVÉT: 1 hangulatos, nemesi kúria, 17 tagétterem, 2 vendégétterem szeptember 8-án Rácalmáson, a Jankovich-kúriában.
Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.
Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha.
A Jankovich Kúria Hotel és Étterem 2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.
A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:
1. Almalomb Hosszúhetény
2. Anyukám Mondta – Encs
3. Erhardt Étterem Sopron
4. GUSTO 13 – Veszprém
5. Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád
6. IKON Étterem – Debrecen
7. Jankovich Kúria Hotel és Étterem
8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
9. La Maréda Étterem Győr
10. Macok Bisztró és Borbár – Eger
11. MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány
12. Nomád Hotel – Noszvaj
13. Pajta - Őriszentpéter
14. PalKonyha – Palkonya
15. Platán Restaurant & Café - Tata
16. Rosinante Étterem – Szigetmonostor
17. Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma
MEGHÍVOTT VENDÉGEK:
- Pannónia Gasztrohajó – Budapest
- 67sigma – Székesfehérvár
Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.