A piacra járásnak komoly hagyományai vannak. Szeretünk odajárni a változatos színekért, formákért, az illatokért, az ízekért, de legfőképpen azért, mert a piacról a termőföld frissessége, a gondos kezek munkája, a minőség, az odafigyelés jut az eszünkbe.

A McDonald’s most nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy szeptember 14-29 között 6 városban, 6 helyszínen megidézi a piacok hangulatát. A Meki Minőség Mustrán az érdeklődők testközelből megnézhetik, kezükbe foghatják az étteremlánc termékeibe kerülő alapanyagokat, kérdéseiket pedig közvetlenül a termelőknek, beszállítóknak tehetik fel.

A Mekiről kevesen tudják, hogy az ételeiben felhasznált alapanyagok nagy része, a csirkehús, a tojás, a hagyma, a méz, valamint a saláta, a koktél-paradicsom, a ketchup paradicsom, vagy a marhahús jelentős része hazai termelőktől, gazdáktól származik. A vállalat által 2014-ben indított Mekilexikon programjában sok száz kérdező volt kíváncsi arra, honnan származnak az alapanyagok, milyen körülmények között és milyen folyamattal, hogyan zajlik az alapanyagok feldolgozása, illetve éttermi előkészítése.

A McDonald’s az elmúlt években több ezer érdeklődő kérdésére válaszolt, a legtöbbeket foglalkoztató témákról pedig videókat is forgatott a Mekilexikon program keretében, hogy minél szemléletesebben mutassa be a beszállítókat és az alapanyagokat. Idén ősszel 6 éttermében, egy-egy napon a McDonald’s Meki Minőség Mustra keretében, személyesen mutatja be alapanyagait. A piac hangulatát idéző Meki Minőség Mustrán a vendégek a piacolás hagyományai szerint személyesen nézhetik meg, megszagolhatják és megízlelhetik a választott portékát, és ha kérdésük van a zöldségek, húsok, vagy akár tojás eredetét illetően, akkor a szakemberektől, illetve maguktól a termelőktől kapják meg a választ.