Szeptember 10-én, vasárnap a Tokaji történelmi borvidék településén Mádon rendezik, a SVÉT hagyományos éves közönség találkozóját.

A Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai a Mádi Kör borászaival szövetkezve, négy mádi helyszínen várják a vendégeket. Az esemény házigazdája az Gault Millau “Év Étterme” díjjal kitűntetett Gusteau Kulináris Élményműhely.

A rendezvényt szeptember 10-én vasárnap megrendezésik meg, de a Mádi Kör borászai különleges felvezető programokkal már szombaton is várják a látogatókat a faluban. Ezen a hétvégén zajlik a szomszédos Tállyán a Kerekdomb Fesztivál.

Az idei program előfeltétele az előzetes regisztráció. A regisztráció augusztus végén indult, amelynek díja 3000,-Ft/fő, és tartalmaz 1 db SVÉT-Spiegelau poharat, és 2 db kóstoló kupont a megjelölt ételekre.

A hagyományos jótékonysági borvacsorát szeptember 9-én a Gusteau Kulináris Élményműhelyben rendezik meg, amelynek bevételéből a 2017-ben indulo SVÉT-AKADÉMIA fiatal szakácsok vidéki szakmai gyakorlati ösztöndíj programját támogatják.

A SVÉTakóstoló helyszínei és a résztvevő éttermek:

Holdvölgy Pincészet

  • Baricska Csárda (Balatonfüred)
  • Chianti Étterem (Veszprém)
  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
  • GustoDelicate
  • Mádi termelői piac

Furmint Központ

  • Anyukám mondta Étterem (Encs)
  • Mandula Étterem és Borbár (Villány)
  • Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
  • IKON Étterem (Debrecen)

GusteauKulinári Élményműhely/Aszúház

  • Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
  • Erhardt Étterem (Sopron)

Zsirai vendégház kertje

  • Macok Bisztró és Borbár (Eger)
  • Jankovich Kúria (Rácalmás)
  • Walter Vendéglő (Perbál)

Fotó: SVÉT (Palkonya - HúSVÉT)