Szeptember 10-én, vasárnap a Tokaji történelmi borvidék településén Mádon rendezik, a SVÉT hagyományos éves közönség találkozóját.
A Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai a Mádi Kör borászaival szövetkezve, négy mádi helyszínen várják a vendégeket. Az esemény házigazdája az Gault Millau “Év Étterme” díjjal kitűntetett Gusteau Kulináris Élményműhely.
A rendezvényt szeptember 10-én vasárnap megrendezésik meg, de a Mádi Kör borászai különleges felvezető programokkal már szombaton is várják a látogatókat a faluban. Ezen a hétvégén zajlik a szomszédos Tállyán a Kerekdomb Fesztivál.
Az idei program előfeltétele az előzetes regisztráció. A regisztráció augusztus végén indult, amelynek díja 3000,-Ft/fő, és tartalmaz 1 db SVÉT-Spiegelau poharat, és 2 db kóstoló kupont a megjelölt ételekre.
A hagyományos jótékonysági borvacsorát szeptember 9-én a Gusteau Kulináris Élményműhelyben rendezik meg, amelynek bevételéből a 2017-ben indulo SVÉT-AKADÉMIA fiatal szakácsok vidéki szakmai gyakorlati ösztöndíj programját támogatják.
A SVÉTakóstoló helyszínei és a résztvevő éttermek:
Holdvölgy Pincészet
- Baricska Csárda (Balatonfüred)
- Chianti Étterem (Veszprém)
- Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
- GustoDelicate
- Mádi termelői piac
Furmint Központ
- Anyukám mondta Étterem (Encs)
- Mandula Étterem és Borbár (Villány)
- Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
- Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
- IKON Étterem (Debrecen)
GusteauKulinári Élményműhely/Aszúház
- Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
- Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
- Erhardt Étterem (Sopron)
Zsirai vendégház kertje
- Macok Bisztró és Borbár (Eger)
- Jankovich Kúria (Rácalmás)
- Walter Vendéglő (Perbál)
Fotó: SVÉT (Palkonya - HúSVÉT)